Tidligere hunder

 

Kennelens tidligere hunder:

 

 

MARKUSFJELLET'S HAR KRUTTI


(Langsundet's Adjit 22243/05 - Markusfjellet's GDF Råsto Bjørn 06288/07)  
født: 20.05.10
HD: A
Krutti var tenkt som avlstispe til kennelen og ble satt på for hos Ole Magnus Borsh, men dessverre fikk Krutti en bittfeil som gjorde at vi valgte å ikke avle på henne.

ZETTERTJÄRNS LILL-TASHA


(Imingens JZ Frost von Quintus - SE JCH Zettertjärns Bleika Ionasdotter)

Född: 2009-12-05

HD: B

PRA: Clear

CCA: Clear

Jaktprov:1 UKL/HP, 4:a i fJÄLLPOKAL 2011, 2 UKL, 3 UKL (fält)
Årets Unghund 2011 i SGSK

Utställning: 3 x CERT, BIR, BIM & BIS
2 x Cert, 2 x CACIB & BIM i Moletai, Litauen
Litauisk Vinnare


Kull: 2015 Glavaris DV Ztorm (Å 5/4), 2017 Høgtindens Aiko (D 7/3)

Som regel er det jo slik at man finner en tispe man har tro på og tar seg en valp der i fra. En sjelden gang får man moren også... Så var det med Tasha. Av ulike grunner kom hun til oss høsten 2016. Og vi er veldig takknemlige for det :-) Tasha er mor til Åleia og Dàlvi.


 Jimsrypas Raija
 (N UCH Jimsrypa's Mia - Pointnic's E I Point)
Eier: Agneta Kajander og Theo Thorstensen
Oppdretter: Jim Theodorsen
Født: 19/02/10 
 

 

HD: A

"Vår sorte perle" Raija fikk sin 1.AK bare 2 år og 2 mnd gammel. Hun har vært en fantastisk jakthund, og har vært i fugl på stort sett alle sine jaktprøvestarter. Men ofte har dressuren ikke holdt helt i mål. Da vår sønn Theo utviklet en voldsom allergi mot Raija (og hunder generelt), ble vi nødt til å selge henne. Dette var med svært tungt hjerte og hun er dypt savnet som turkamerat. Men rapportene fra de som eier henne er svært gode, og hun har allerede vært på prøve der sør i Norge. Raija døde av akutt livmorbetennelse påsken -16.

Raija ble paret sommeren 2012 med Black Luckys Ingo og 18.oktober kom det to sort/hvite tispevalper. 

Jaktprøveresultater:

1.AK i Alta den 20/04/12 

1.UK på Ringvassøya den 21.08.11

1.UK på Ringvassøya den 20.08.11

2.UK på Andenes den 01.04.11

Utstillingsresultater:

Good i Vejen i Danmark 29.07.11

Good i Vejen i Danmark 28.07.11

Very Good i Tromsø 29.05.11

Excelent, 3.BTK i Tromsø 28.05.11

 

 

Markusfjellet's GDF Råsto Bjørn

 ( NUCH Bakgården's Fob - Rugdelias KMS Divi ) 

Født  26/02/07. 
Eiere: Karina Kolflaath og Geir Johnsen
Oppdretter: Karina Kolflaath, Tromsø

 


 
Råsto Bjørn, valpen vi tok etter Divi, er i skrivende stund (ultimo oktober) blitt 8 måneder.  Han er en meget vakker hund med et herlig gemytt.  Sterke nerver og god fysikk.  Han har hatt en flott utvikling på vidda, og revierer veldig bra.  Han tar ikke selvstendig stand ennå, men sekunderer, og får gode læretimer i fjellet når vi feller for de andre hundene.  Vi håper at han vil bli en god jeger for oss etter hvert.  Ellers har vi fått melding fra 4 av brødrene at de har tatt stand og at det er felt fugl for de i en alder av 7 mnd.  Så noen av disse valpene er veldig tidlig ute. 
  
Råsto er veldig rolig inne, men ute er det full fres.  Han holder svært stor fart i terrenget når han går alene.  Han slippes ikke sammen med voksenhundene ennå.  Ellers har det, til vår fortvilelse vært veldig mye lemen ved hytta i høst, noe som Råsto har tatt full tenning på.  Har måttet lufte han i bånd om kveldene.  Nu er det imidlertid over, og han kan igjen ha fokus på det han skal gjøre ute.  Han er svært interessert i rypene og må få lukte og snafse litt på alle rypene før de forsvinner ned i jaktsekken. 

GS NUCH Faksfjellet's Flane (Faksfjellet's Vida - Flintheia's Balder)

Eier: Agneta Kajander

Oppdretter: Vibeke Skaar

Født februar 2000

Min fantastiske Flane. Ja, hva skal man skrive om en slik hund. Hun plantet gordonsetterrasen hardt i midt hjerte. Hun var alt jeg ønsket meg. Jeg oppnådde så ufattelig mye med den hunden. Men hun ga meg også en del nedturer. Som at hun fikk Thyroxsinmangel da hun var 3 år gammel. Da hadde hun allerede hatt et kull med Oscar du Grand Vally. Det ble også en gedigen nedtur. Helsemessig. Nesten alle avkommene fikk HD, flere fikk Thyroxinmangel, noen fikk kloløsning. Men jaktlig sett var avkommene fantastisk. Mange fikk 1.UK, flere fikk 1.AK, en som hadde sterk grad HD på begge hofter vant Rugdepokalen flere år på rad. Flane ga oss uttallige minner i fjellet. Også der både oppturer og nedturer. Aldri har jeg leitet etter en hund så mye. Da GPSen kom i hus var en lykkedag. Heller aldri har vi hatt en hund som har vært så presis i fugl, som har vært så komplett i jaktsituasjonene, som har adoptert andre sine valper og selv fått melk over natten for å "berge" de. Selv da "menneskevalpen" Theo kom i hus, mente Flane at det var hennes valp. Hun vil bli husket som en av de store for meg. Hun fikk 20 premieringer på jaktprøver og var årets unghund i NGK i 2001 og er hittil eneste jeg har vært i finalen i Norsk Derby med.

Jaktprøver:

3x3.UK, 5x2.UK, 2.pr Semi Norsk Derby, 4x1.UK, 1x3.AK, 5x2.AK, 1x1.AK

Utstilling: NUCH med 5 CERT og 1 CACIB.


KV Rugdelias KMS Divi

 (INt N S UCH NV-99 Nordv -02 Rugdelias I M B Messalina - SJCH Geggens Solo).

Eiere: Karina Kolflaath og Bjørnar S. Kolflaath
Oppdretter: Tore Kallekleiv, Bergen

Født 15.02.02

 Divi og Karina

 


 
Divi reiste til evige jaktmarker lørdag 13. november 2010 etter flere år med brystkreft. Divi var frisk og rask fram til søndag 7. november da ho var med på jakt. Natt til tirsdag 9. november våknet jeg av at hun var urolig og ville ut. Hun hadde kastet opp. Onsdag morgen, spiste litt frokost, virket syk. Onsdag ettermiddag kaster hun opp all maten hun hadde spist om morran, alt var ufordøyd. Kulene på siden har endret karakter og er blitt ennå større. Vi tar henne til veterinær torsdag. Røntgenbilder viste ingen tegn til spredning av kreften til andre vitale organer, men brystkreften har spredt seg til alle kjertlene på høyre side og det er begynnende svulstdannelser også på venstre side. Hun får antibiotika og smertestillende fra veterinær og blodprøvene viser kraftig infeksjon. Spiser ikke. Fredag ettermiddag når vi kommer hjem har ho spist hull i huden på de store kulene på høyre side. Såret så veldig stygt ut, og jeg tenkte da at dette går aldri bra. Vi hadde time til kontroll lørdag formiddag 10.30. Vi kom dit og Bente Akselsen hadde vakt. Hun undersøkte Divi og sårene og sa raskt at dessverre så var vi dessverre var kommet til ”the point of no return”- . Operasjon var uaktuell med den immunproblematikken ho hadde. Hvis vi skulle operert så måtte vi fjernet hele jursystemet på høyre side, hele jursystemet på venstre side pluss livmora. Det var ikke realistisk. Det ville ha vært og påført ho store komplikasjoner og smerter. Vi hadde diskutert gjennom dette nøye dagen før. Vi ga Divi hjelp til å reise til evige jaktmarker der og da, og hun sovnet rolig inn litt før kl. 12.00.
Divi har hatt et rikt liv, ikke minst gjennom friåret. Hun jaktet fantastisk flott også hele denne høsten. Vi har mistet en flott jakthund, en virkelig ståpåhund, som alltid var klar til å jobbe! Divi var en hund med stor personlighet som var lett å like, og savnet etter henne er stort.
 
Jaktprøveresultater:
2.AK på Atevann den 081005 2 AK på Andøya den 190405
2.AK på Altevatn den 280804 


GS Imingens Ea The Only One
(N SE UCH Imingnes Br Elleville-  SEUCH Mountaineer's Aias)
Eier: Agneta Kajander
Oppdretter: Nina Kjellsberg Nordby
Født: 09/06/07


Only var enebarn og en nokså stri hund. Hun var svært vakker og en fantastisk skogsfuglhund. Av og til når man har flere tisper som er tett på alder kan det oppstå gnisninger mellom tipsene. Dette var tilfelle mellom P Raija og Only. De ble ikke helt enige om hvem som skulle være sjefen og for å gi begge hundene best mulig sjanse til å utvikle seg valgte vi å selge Only da hun var ca 2,5 år. Vi har, og har fortsatt, god kontakt med Knud som kjøpte Only. Hun er fortsatt en fantastisk jakthund og har det veldig godt. Hun er nok en av de hunene jeg har savnet mest etter vi solgte henne.

Utstilling:
Excellent.


GS Svartholtens Kela
(Svartholtens Askepott - Felix)
Eier: Agneta Kajander og Theo Thorstensen
Oppdretter: Esther Stenehjem 
Født 22/02/05

 

Kela ble kjøpt rett etter Theo var født. Ho viste seg tidlig å være en glittrende viltfinner. Søket kunne være noe ustabilt, men god arbeidsmoral hadde ho til gangs. Da Amalie ble født hadde vi 3 hunder og det var en for mye i forhold til hva vi klarte med og vi solgte derfor Kela til Bodø til Mads Thorstensen.

 

 

 

P Karacanis Palo (Karacanis Lo-La -INT N S UCH Karacanis O Bull)
Eier: Agneta Kajander og Thom Thorstensen
Oppdretter: Øystein Nilsen
Født: 24/10/03 

 

Han ble kjøpt da han var 2 år gammel fra Øystein Nilssen, som da hadde tatt han tilbake fra sin første eier. Palo var en flott hund med enorm jakt- og arbeidslyst. Han hadde aldri vært i fjellet da han kom til oss og allerede første høsten viste han gode tendenser. Etter hvert ble han svært egenrådig og var en hund som krevde mer enn vi klarte å gi han. Dermed ga vi han til Ronny Hartviksen i Tromsø.

 

KV NJCH NUCH Gappo (Martins Lomax - Tikka)
Eier: Karina Kolflaath
Oppdretter: Karina Kolflaath
Født 25.03.96

KV Gappo

 

 

Gappo viste seg tidlig å være en sjelden hund på mange måter. For det første er han utrolig snill og hengiven, dernest den største viltfinneren som vi noensinne har hatt. Gappo ble jaktet mye med som unghund, og resultatene uteble ikke. Vi var nok ikke de ivrigste til å stille på prøve på denne tiden, og i en alder av 4 år fikk han på en vinterprøve i Tromsø tildelt 1. AK med innstilling til ÆP med ikke mindre enn 4 fuglarbeider, 3 med reis. Deretter ble vi ivrige deltakere i VK en periode. Med sitt gode søk og viltfinneregenskaper ble han i VK en hund som satte spor etter seg. På min første start med Gappo i VK ble det 1. VK med CACIT i Oddvar Moe’s minneløp. Samme dag ble hans søster Raissa nr 2 i samme konkurranse! Etter dette har han også et Res. CACIT i NNM , 2 VK på NM vinter kvalifisering, og flere premieringen i VK etter dette. I 2002 var han tatt ut på NM-lag. Forventningsfull reiste vi til Dovre og lurte på om vi klarte å holde mål i et slikt storslagent selskapet. Der tok han ”luven” av alle jakthunder uansett rase denne dagen. Med rapport og godkjent fuglarbeid ble han dagens beste hund på NM-lag, uansett rase, med 33 av 34 mulige oppnåelige poeng. Denne dagen samlet han også sine siste poeng til sitt jaktchampionat. For en hund og for en opplevelse! Korthårlaget ble for øvrig nr. 3, de to øvrige KV som var tatt ut på laget oppnådde henholdsvis 9 og 14 poeng. I 2004 har han vært stilt kun en gang på prøve, det var vinteren 2004, og jammen slo han ikke til med nok en 1. VK. Vi har mange ganger undret oss over hva Gappo kunne ha oppnådd dersom han hadde vært stilt oftere på prøve….    
Gappo har 4 kull etter seg. Gappo har pådratt seg en skade i sædledere som gjør det usikkert om han er fertil, og han har parret tomt de to siste gangene. 
 I årboka for 2003 topper han avlsindexen av samtlige KV  hannhunder i Norge! Han har med andre ord også avlet svært bra. Sommeren 2008 vandres Gappo til de evige jaktmarker.

 

 

JAKTPRØVERESULTATER: 
  
230897                       2 UK
280398                       3 UK
040999                       2 AK
020400                       2 AK
270200                       2 AK
080400            1 AK m/innstilling til ærespremie
010401            1 VK m/CACIT Oddvar Moe’s minneløp
060401            2 VK kvalifisering NM vinter
080402            2 VK finale Oddvar Moe’s minneløp
060702            2 AK fullkombinert
070902            2 VK kvalifisering NNM
080902            2 VK m/RES. CACIT NNM
031002            NM-lag nr 3 – beste hund individuelt uansett rase (1 VK-  33 av 34 mulige poeng)
160404            1 VK
  
UTSTILLINGSRESULTATER 
  
141198            1 AK, 1 VK
131199            2 AK
241199            1 AK, 1 VK
220602            1 AK, 1 VK, CERT, BIM
201002            1 AK, 1 VK, CACIB, BIM

 

GS Gordvalls Irgas (Gordvalls Beda - Oak des Verdiaux) 

Eier: Agneta Kajander og Thom Thorstensen

Oppdretter: Olle Gandvall

Født 15/06/03

 

Irgas var en trivelig hund med stor personlighet. Da det viste seg at Irgas hadde tyroxinmangel valgte vi å avlive han, knappe tre år gammel. 
 

GS Gordvalls Mimi My Lady (Gordvalls Erta - Int UCH FrJCH Nestor de Saitn Vigor)

Eier: Agneta Kajander og Thom Thorstensen

Oppdretter: Olle Gandvall

Født 27.04.04

GS Gordvalls Mimi My Lady

 

Mimi er en stor flott tispe med mange gode kvaliteter. Mimi har middels grad HD og eies nå av Bjørn Harald Arntzen og fungerer flott som jakthund.


KV NUCH Raissa (Tikka- Martin's Lomax) 

Eier: Agneta Kajander og Andreas Bjørn

Oppdretter: Karina Kolflaath

Født 25/03/96

KV Raissa

 

Raissa var en eminent jakthund med mye jaktvett. Hun var nokså sent utviklet, men etter ca 2 år slo hun ut i full blomst. Raissa har hatt tre kull. Da kennelen ble delt høsten -04 ble Raissa hos Andreas Bjørn. Høsten -07 vandret Raissa til de evige jaktmarker.
 
Merittliste jaktprøver:
22/09/02: Nord-Norsk Mester Skog i Dividalen
07/04/02: 3.VK finale i Tromsø
06/04/02: 3.VK i Tromsø
01/04/01: 2.VK finale i Tromsø
02/09/00: 1.VK m/CK på Altevann
08/04/00: 3.VK i Tromsø
04/09/99: 2.VK i Tromsø
06/03/99: 5.VK i Tromsø
27/02/99: 1.VK i Tromsø
28/08/98: 1.AK i Tromsø
15/03/98: 2.UK på Arnøy
01/03/98: 2.UK i Tromsø
28/02/98: 3.UK i Tromsø
22/02/97: 3.UK i Tromsø

 

 

Merittliste utstilling:
19/10/03: 1.AK, 1.VK, CERT, 2.BTK og i veteranklasse 1.AK, HP og CK i Tromsø
18/10/03: 1.AK, 1.VK, CERT, 2.BTK og i veteranklasse 1.AK, HP, CK, BIR-veteran i Tromsø
30/06/02: 1.kv/Jkl, 1.kv/Jkl i Gällivare
24/01/99: 1.Ak, 4.VK i Tromsø
23/01/99: 1.AK, 2.VK, CK, 2.BTK i Tromsø
01/02/98: 1.AUK 3.AUKK i Tromsø
13/07/97: 1. AUK, 1.AUKK i Tromsø
19/01/97: 1.JK, 1. JKK i Tromsø

 

 


SUCH Markusfjellet's FRB Ariel (Raissa - Kongstorps X-Boss) 
Eier: Agneta Kajander
Oppdretter: Agneta Kajander og Andreas Bjørn
Født 18/05/03
KV Markusfjellet's FRB Ariel

 

Ariel er fra Raissa's siste kull. Ble solgt høsten -04 til Anki i Sverige. Ariel har etter hvert blitt en meget god hund som Anki er veldig fornøyd med.


Gitvola's Hill's (N S UCH Tea - N UCH Karacanis Black Cash)

Eier: Agneta Kajander

Oppdretter: Ove Person

Født 29/05/03.

P Gitvolas Hills

Å så lenge jeg hadde ønsket meg en hertafarget pointer. Og da jeg fikk muligheten til å kjøpe Hills var jeg utrolig glad. Dessverre fikk ikke Hills rettferdige sjanser hos oss, og ble gitt til Svein Anton Andresen, Tromsø, vinteren -04. Svein Anton fikk mange premier i UK på Hills, men da han etterhvert heller jaktet på makker enn på ryper ble han gitt videre til en familie i Nordland.

 

GS Gordvalls Gordon Bleu (Gordvalls Beda - FJCH Nerac du Grand Valy)

Eier: Agneta Kajander og Andreas Bjørn

Oppdretter: Olle Gandvall


GS Gordvalls Gordon Bleu

 Belu hadde dessverre svak grad HD, og vi solgte han til en jeger som har mye glede av han. Bleu var et flott talent som klarte i løpet av den korte tiden vi hadde han å bli årets unghund i begge de lokale fuglehundklubbene i Tromsø for 2003. Bleu bor nå hos Johnny Hammer i Tromsø  

 


Merittliste for jaktprøver:
30/08/03: 2.UK i Tromsø
23/08/03: Nr 3 Topp Treff Nord
13/04/03: 1.UK på Andenes
23/03/03: 2.UK i Tromsø
22/03/03: 1.UK i Tromsø
09/02/03: Klubbmester i UK i TFK
 
Merittliste for utstilling:
19/10/03: 1.AUK, 1.AUKK i Tromsø
31/05/03: 2.AUK i Tromsø
16/11/02: 2.JK i Tromsø
20/10/02: 1.JK 1.JKK HP i Tromsø


GS Markusfjellet's EFO Jervi (Faksjellet's Flane - Oscar du Grand Valy)

Eier: Agneta Kajander

Oppdretter: Agneta Kajander og Andreas Bjørn

Født: 13.03.02

GS Markusfjellet's EFO Jervi

Jervi er vi oppdrettere av selv, men da hun fikk svak grad HD på begge sider solgte vi henne til en jeger her i Tromsø. Hun ble stilt på noen få jaktprøver uten resultat. Jervi bor nå hos Inger og Espen Søreng i Tromsø

 

ES Kvernfossen's Sally Bird Happy (Hovdmyra's Raisa og NJCH Sletthallen's Raijo) 

Eier: Agneta Kajander

Oppdretter: Kyrre J. Olsen, Narvik.

 

ES Kvernfossen's Sally Bird Happy

Sally var en meget god unghund, og hentet hjem mange gjeve premier. Hun fikk også 1.AK med inst til ÆP på sin første AK-start. Som et resultat av for mye hund, valgte vi å selge henne til noen som hadde bedre tid, og da eier av far til Sally, Johnny Arntsen, ønsket å kjøpe henne, var dette helt flott. Så vinteren 2002 havnet hun på Melbu. Kjøpt tilbake til kennelen våren 2004. Sally gikk over til de evige jaktmarker sommeren -06

 

Merrittliste:
23/02/97: 1. UK i Tromsø
06/04/97: 3. UK i Tromsø
18-19/04 97:  2. Plass Arctic Cup i Alta
24/08/97: 1. UK i Tromsø
30/08/97: 2. UK v/ Altevann
28/02/98: 1. UK i Tromsø
01/03/98: 3. UK i Tromsø
28/03/98: 2. UK i Tromsø
05/04/98: 2. UK i Tromsø
27/02/99: 1. AK m/inst til ÆP i Tromsø
27/03/99: 6.VK semifinale NM-vinter på Andenes
26/08/00: 2.VK i Tromsø
 
Utstilling: 
18/11/00: 1.AK 3.VK i Tromsø, dommer: Per Harald Nymark

 

P Ramfløydalen's Ariel (Trutt og NJCH Affern's Birk) 

Eier: Agneta Kajander og Andreas Bjørn

Oppdretter: Svein Anton Andresen, Tromsø.

 

P Ramfløydalen's Ariel

 Ariel kom til oss etter forhandlinger mellom mor og far om dersom det skulle en pointer i hus så skulle det også en gordon.  Resultatet ble at vi kjøpte Ariel og fikk Flane samtidig. Etter tannfelling skulle det vise seg at Ariel ble underbitt, og det la en stor demper på gleden. Ariel var tidlig moden, og far skjøt ryper for henne bare 6 mnd gammel.  Hun utviklet seg raskt og vi så for oss en hund som ville kunne nå langt i prøvesammenheng, og vi ville prøve å satse på henne selv om hun var underbitt. Etterhvert ble det for mye hunder, og vi bestemte oss for å selge henne til noen som hadde bedre tid. Resultatet ble at hun ble solgt til Truls Thorstensen i Bodø sommeren 2002

 

Merrittliste: 
3.UK i Tromsø den 31/03/01 
3.UK på Altevann den 02/09/01

 

KV Itza’s Raiigaz (Inka og Waco av Dahlwin) 

Eier: Agneta Kajander

Oppdretter: Anne Maj Jenssen, Tromsø. 

Itza's Raiigaz 

 


Raiigaz ble kjøpt i april –96. Jeg var russ dette året, men viet all min tid til Raiigaz. Han skulle egentlig vært en pointer, for det var det jeg hadde mest lyst på. Men jeg hadde ikke råd til å kjøpe meg en hund. Da Anne-Maj fikk valper og det ble 1 hvit, bland 10 brune valper, ble jeg helt forelsket i han. Jeg fikk han på avbetaling og tur jeg betalte på han i over et år før han var nedbetalt. Raiigaz ble etter hvert en veldig stor hund, og var vel noe ustabil i jaktlysta. Han ble solgt til Vigdis og Per Nymark i des. –97. Sommeren –99 måtte de dessverre avlive han p.g.a. skade. 

 

 


Merittliste (mens vi hadde han):
02/03/96: 3.UK/v i Tromsø
23/03/96: 2.UK/v på Ringvassøy
31/03/96: 1.UK/v på Andenes
01/09/96: 3.UK/h i Tromsø
 
Etterpå fikk han 2.AK/skog og 3.AK høyfjell.