Langsundet's Adjit

 

Langsundet's Adjit

(Itza's Frøya - Tvärnypet's Hicco)   
født 28.august 05.
Eiere: Karina Kolflaath og Geir Johnsen
Oppdretter: Bjørn Morten Baardvik, Ringvassøya.

 


Juni 2007: 
Adjit har jaktmessig svart til forventningene i massevis! Hun er en svært god viltfinner, og vi ser veldig fram til et friår sammen med denne gode jegeren. Hun har vært stilt på jaktprøve 5 ganger, herav 4 ganger sist vinter og 1 gang i 2006. Resultatet av dette er fire premieringer vinteren 2007: først 2x 2.UK på Altevann i april, deretter 2 x 1.UK på Gallokprøven i slutten av april med 6 i jaktlyst som beste på Gallok-prøven. Hun ble 3. beste hund i Norsk Vorstehhund klubb sin CUP for vinterprøvene i UK-klassen 2007. Adjit har tatt apportbeviset nå i vår, og er klar for nye høyder etter hvert. Hvor mye jaktprøver det blir i løpet av friåret er vel høyst usikkert, men en start eller to kan det hende at vi får til (les: prioriterer). Se ellers kritikkene fra jaktprøvene – dette er en hund vi er stolt av…


Desember 2006 
Adjit er nå blitt 15 mndr. Det er felt en god del ryper for henne under flere høstjaktturer i Finnmark. Hun er en meget god viltfinner, jakter intenst og revierer godt. I huset er hun en svært glad hund som stadig tar kontakt. Hun går godt overens med de øvrige to KV’ene i huset, Divi og Gappo. Veier nå 21kg og er i nedre grense ift standarden hva gjelder størrelse. 
Dessverre viser det seg at Adjit er underbitt. I hvor stor grad hun skal satses på i jaktprøvesammenheng, eller om vi i det hele tatt skal beholde henne, har vi ennå ikke tatt stilling til. For oss var det en stor skuffelse å få en hund med en diskvalifiserende feil. Vi hadde ventet så lenge på å ta ny valp for å finne en kombinasjon som vi hadde stor tro på. Slik kan det gå…..Men, jaktmessig ble forventningene oppfylt!
Adjit har vært med i marken på tur fra første dag hun kom til oss i oktober 2005, og hun så sine første ryper lette foran seg 9 uker gammel. Senere har hun jevnt og trutt vært i kontakt med de hvite fuglene, og i en alder av 5 mnd tok hun sin første stand på rype. Fast fin stand, ventet på førers ordre, og reiste flott 3 ryper. Etter dette er det blitt mange fuglearbeider, ikke minst vinterjaktuka på Leina nå i mars, da 6 mnd gammel. Her konkurrerte hun skarpt med voksenhundene om fugl og klarte ved ett tilfelle å ta stand på rype som både bestefar Gappo og Divi nettopp hadde gått fordi. Hun kom også inn med en levende skadeskutt rype i kjeften som var ukjent for oss.
Adjit har mot så det holder, både når det gjelder hverdagslivets situasjoner, fugl og hårvilt. 
Det må innrømmes at hun har utfordret oss mange ganger med sitt ukuelige pågangsmot 
Hun har et utrolig godt humør og vil gjerne være til stede ”der det skjer”.
  

Vi er spent på Adjit sin videre utvikling!